Hardlopen voor beginners

Een 13 weken durende loopclinic voor beginnende lopers die graag fitter en energieker willen worden. De training is ook geschikt voor mensen die ten gevolge van overgewicht of blessuregevoeligheid in eigen tempo willen leren hardlopen.

Doelgroep:
Lopers die op recreatief niveau in een kleine groep willen leren hardlopen.
Met name voor mensen met overgewicht én voor mensen die blessuregevoelig zijn is het niet altijd verstandig om als beginner mee te doen aan een reguliere hardlooptraining of hardloopclinic. De opbouw gaat te snel, het tempo is te hoog , de groep is te groot waardoor er  te weinig aandacht is voor individuele looptechniek. De belasting die bij hardlopen optreedt is groot en vraagt de nodige aandacht. Bij elke stap die je zet komt er zo’n drie tot vier keer lichaamsgewicht aan kracht op je voeten en benen. Een goede looptechniek is dan ook belangrijk. 

Training:
In deze clinic leer je minder belastend lopen door je looptechniek en hardlooptempo aan te passen. Het hardlopen wordt geleidelijk opgebouwd, in een rustig tempo, in een kleine groep waar ook aandacht is voor individuele looptechniek. Hierdoor is het risico op blessures kleiner en is de kans groot dat je aan het eind 20 tot 30 minuten achter elkaar kunt hardlopen. Tijdens de training worden er loop- en beweegoefeningen gedaan met aandacht voor houding, beweeglijkheid, balans, coördinatie, kracht en het opbouwen van conditie.

Naast twee keer per week trainen met de groep, word je gestimuleerd om ook nog een keer voor jezelf te gaan hardlopen. Op die manier bouw je snel conditie op. 
De deelnemers krijgen intensieve, professionele begeleiding van looptrainer Lian Acda.  

Locatie:
De training is op maandagavond in Neede en start op het industrieterrein en op donderdagavond in Eibergen vanaf de Huve.  

Kosten:
€  169,00 voor 13 weken, 2 x per week.

Meld je hier aan.

 


Larunfit

Lian Acda
Tosveldweg 11
7151 MB Eibergen
T 06 22 012 408
info@larunfit.nl


Cursussen

Loopgroepen